Čo znamená produktivita práce?
Čo znamená produktivita práce?

Video: Čo znamená produktivita práce?

Video: Čo znamená produktivita práce?
Video: č.edu - Moje osobní produktivita a co to pro mě znamená | Jak na osobní produktivitu? 2024, Smieť
Anonim

Produktivita práce meria hodinový výkon ekonomiky krajiny. Konkrétne mapuje výšku reálneho hrubého domáceho produktu (HDP) vyprodukovaného za hodinu pôrod . Rast v produktivitu práce závisí od troch hlavných faktorov: úspor a investícií do fyzického kapitálu, nových technológií a ľudského kapitálu.

Ako takto vypočítate produktivitu práce?

Môžeš opatrenie zamestnanca produktivitu s rovnica produktivity práce : celkový výstup / celkový vstup. Povedzme, že vaša spoločnosť vygenerovala tovar alebo služby (výstup) v hodnote 80 000 USD s využitím 1 500 pôrod hodiny (vstup). Komu vypočítať vašej spoločnosti produktivitu práce 80 000 by ste vydelili číslom 1 500, čo sa rovná 53.

Tiež viete, čo je produktivita práce v stavebníctve? Je to pomer výrobného výkonu k tomu, čo je potrebné na jeho výrobu. Miera produktivitu je definovaný ako celkový výstup na jednu jednotku celkového vstupu. In výstavby výstup je zvyčajne vyjadrený v hmotnosti, dĺžke alebo objeme a vstupný zdroj je zvyčajne v nákladoch na pôrod alebo človekohodiny.

Po druhé, aké sú miery produktivity?

Miera produktivity je množstvo vyprodukovaného výkonu za hodinu práce.

Aký je vzorec produktivity?

The vzorec produktivity je jednoduché: Produktivita = Výstup / Vstup. Ďalší spôsob, ako sa na to pozrieť, je: Produktivita = Hodnota práce / odpracované hodiny. Výstup možno merať v jednotkách, zatiaľ čo hodnota práce sa zvyčajne meria v dolároch. Vstup sa najčastejšie meria počtom odpracovaných hodín.

Odporúča: