Obsah:

Aké sú príklady nedostatku?
Aké sú príklady nedostatku?

Video: Aké sú príklady nedostatku?

Video: Aké sú príklady nedostatku?
Video: Aké sú nevýhody predaja cez sprostredkovateľov? 2024, Smieť
Anonim

Niektoré príklady nedostatku zahŕňajú:

  • Nedostatok benzínu v 70-tych rokoch.
  • Po zlom počasí plodiny kukurice nerástli, čo malo za následok a nedostatok potravín pre ľudí a zvieratá a etanolu ako paliva.
  • Nadmerný rybolov môže mať za následok a nedostatok druhu ryby.

Okrem toho, aký je skutočný príklad nedostatku?

Reálny - životné príklady nedostatku zahŕňajú nedostatok benzínu; jednotlivci bez čistej vody; a obmedzené množstvo očkovania proti chrípke pre každú populáciu. Keďže prídelový systém je výsledkom nedostatok , na určenie toho, kto dostane obmedzený zdroj, sa použije iné kritérium.

Podobne, aké sú 3 typy nedostatku? Nedostatok spadne do tri rozlišujúce kategórie: vyvolané dopytom, vyvolané ponukou a štrukturálne.

Podobne sa kladie otázka, aké sú príklady vzácnych zdrojov?

Zdroje ktoré sú bežne prijímané ako bytie vzácny na celom svete zahŕňajú vodu, potraviny a lesy. Stále viac rastie aj ropa a zemný plyn vzácny . Do istej miery však nedostatok zdrojov je kontextovo subjektívny.

Čo je nedostatok v ekonomike?

Nedostatok odkazuje na zákl ekonomické problém, priepasť medzi obmedzenými – tj. vzácny – zdroje a teoreticky neobmedzené potreby. Táto situácia si vyžaduje, aby sa ľudia rozhodovali o tom, ako efektívne alokovať zdroje, aby uspokojili základné potreby a čo najviac dodatočných potrieb.

Odporúča: