Obsah:

Čo je VOC Sixsigma?
Čo je VOC Sixsigma?

Video: Čo je VOC Sixsigma?

Video: Čo je VOC Sixsigma?
Video: Шесть сигм за 9 минут | Что такое шесть сигм? | Объяснение шести сигм | Обучение Шести Сигмам | Упрощенное обучение 2024, Apríl
Anonim

Six Sigma Proces DMAIC – Fáza definovania – Zachytenie hlasu zákazníka ( VOC ) Čo je to Hlas zákazníka? Hlas zákazníka je hlas zákazníka, jeho očakávania, preferencie, komentáre k produktu alebo službe v diskusii. Je to vyhlásenie zákazníka o konkrétnom produkte alebo službe.

Čo je v tejto súvislosti proces VoC?

Hlas zákazníka ( VOC ) je termín používaný v podnikaní a informačných technológiách (napríklad prostredníctvom ITIL) na podrobný opis proces zachytenie očakávaní, preferencií a averzií zákazníka. Štúdie Hlas zákazníka zvyčajne pozostávajú z kvalitatívnych aj kvantitatívnych výskumných krokov.

Podobne, čo je VoC v projektovom manažmente? Často používaný v podnikaní, Hlas zákazníka ( VoC ) programy sa stali strategickým aktívom pre tých, ktorí najviac myslia dopredu a sú orientovaní na zákazníka projektových manažérov najmä v prípadoch, keď existujú nepriami zákazníci, ako sú projekty infraštruktúry, kde projektu sponzor je štátny orgán, ale zákazníci

Ako teda zachytíte VoC?

VoC techniky

  1. Rozhovory so zákazníkmi. Rozhovory so zákazníkmi sú jednou z tradičných techník zberu údajov o VoC.
  2. Zákaznícke prieskumy na mieste. Ďalším skvelým spôsobom, ako zachytiť VoC, je vykonávanie zákazníckych prieskumov na mieste.
  3. Živý rozhovor.
  4. Sociálne médiá.
  5. Správanie webových stránok.
  6. Online zákaznícke recenzie.
  7. Prieskumy mimo lokality.
  8. Čisté skóre promotéra.

Čo sú nástroje VoC?

Hlas zákazníka ( VoC ) nástrojov sú aplikácie, programy alebo procesy, ktoré zhromažďujú názory, pohľady a spätnú väzbu od zákazníckej základne. Údaje zhromaždené priamo alebo nepriamo od zákazníkov pomáhajú spoločnostiam prijímať informovanejšie rozhodnutia tým, že lepšie porozumejú koncovému kupujúcemu alebo používateľovi.

Odporúča: