Aký je rozdiel medzi jednoduchou a zloženou úrokovou matematikou?
Aký je rozdiel medzi jednoduchou a zloženou úrokovou matematikou?

Video: Aký je rozdiel medzi jednoduchou a zloženou úrokovou matematikou?

Video: Aký je rozdiel medzi jednoduchou a zloženou úrokovou matematikou?
Video: 16. Aký je rozdiel medzi rozsudzovaním a odsudzovaním? - Poľsko, 07.12.2013, SK/PL 2024, Smieť
Anonim

s jednoduchý záujem množstvo zo záujmu je fixovaná počas určitého obdobia z čas. Je dôležité poznamenať s jednoduchý záujem zarobená suma zostane každý rok rovnaká. Zložené úročenie . Zložený úrok je typ zo záujmu ktoré zvyčajne vyplácajú banky sporiteľom.

Aký je teda rozdiel medzi jednoduchým a zloženým úrokom?

The záujem , zvyčajne vyjadrené v percentách, môže byť buď jednoduché alebo zložené . Jednoduchý záujem vychádza z istiny úveru alebo vkladu, pričom zložené úročenie je založená na sume istiny a záujem ktoré sa na ňom hromadia v každom období.

Podobne, aký je rozdiel medzi jednoduchým a zloženým úrokovým kvízom? Jednoduchý záujem je záujem platba sa počíta len zo sumy istiny; keďže zložené úročenie je záujem vypočítané zo sumy istiny aj zo všetkého predtým nahromadeného záujem.

V súvislosti s tým, ako vypočítate jednoduchý a zložený úrok?

The jednoduchý úrokový vzorec je I = P x R x T. Vypočítajte zložený úrok pomocou nasledujúceho vzorec : A = P(1 + r/n)^ nt. Predpokladajme, že požičaná suma P je 10 000 USD. Ročná záujem rýchlosť r je 0,05 a počet krát záujem je zložené za rok, n, je 4.

Aká je najlepšia definícia zloženého úročenia?

Zložený úrok je záujem ktoré pripadajú na počiatočnú istinu a akumulované záujem istiny, pôžičky alebo dlhu. Autor: zložený úrok istina môže rásť rýchlejším tempom, ako keby sa jednoducho akumulovala záujem , čo je len percento z istiny.

Odporúča: