Existujú rôzne druhy nylonu?
Existujú rôzne druhy nylonu?

Video: Existujú rôzne druhy nylonu?

Video: Existujú rôzne druhy nylonu?
Video: White tights with polka dots and black tights with shiny hearts 2024, Smieť
Anonim

Tam je veľa druhy nylonu k dispozícii (napr. Nylon 6 nylon 66, nylon 6/6-6, nylon 6/9, nylon 6/10, nylon 6/12, nylon 11, nylon 12). Materiál je dostupný ako homopolymér, kopolymér alebo vystužený. Nylony môžu byť tiež zmiešané s inými technickými plastmi, aby sa zlepšili určité aspekty výkonu.

Aké sú teda typy nylonu?

Druhy nylonu . Najčastejšie typ nylonu sú Cast Nylon ( Typ 6) a extrudovaný Nylon ( Typ 6, 6). Najväčšie aplikácie pre Nylon sú ložiská, vačky, sedlá ventilov, ozubené kolesá a iné ložiskové a opotrebované aplikácie, ktoré vyžadujú tichú prevádzku, odolnosť proti opotrebovaniu a nízke koeficienty trenia.

Tiež viete, je nylon a polyamid to isté? Hlavný rozdiel medzi Nylon a polyamid je to Nylon je rodina syntetických polymérov pôvodne vyvinutých ako textilné vlákna a polyamid je makromolekula s opakujúcimi sa jednotkami spojenými amidovými väzbami.

Čo sa týka tohto, je nylon odolný?

Nylon je pevný, tuhý technický plast s vynikajúcim ložiskom a nosiť vlastnosti. Nylon sa často používa na výmenu kovových ložísk a puzdier, čím sa často eliminuje potreba vonkajšieho mazania. Medzi ďalšie výhody patrí zníženie hmotnosti dielu, nižší prevádzkový hluk a zníženie nosiť na párujúcich častiach.

V čom sa používa nylon?

Nylon je používa rôzne aplikácie vrátane odevov, výstuže v gumených materiáloch, ako sú pneumatiky automobilov, na použitie ako lano alebo nite a na množstvo vstrekovaných dielov pre vozidlá a mechanické zariadenia.

Odporúča: