Ako nakalibrujem svoj hm pH meter?
Ako nakalibrujem svoj hm pH meter?
Anonim

The rozsah auto- kalibrácia z PH - 80 je pH 4,0, 7,0 a 10,0. Tu sú na kroky k kalibrovať merač . Štart meter jeho zapnutím. Potom ho vložte do a pH tlmivý roztok – 4, 7 a 10.

Ako potom kalibrujem svoj pH meter?

Kalibrácia Váš pH meter . Umiestnite elektródu do pufra s a pH hodnotu 7 a začnite čítať. Stlačte tlačidlo „Measure“alebo kalibrovať tlačidlo na spustenie čítania pH po umiestnení elektródy do pufra. Povoliť pH čítaním stabilizujte, než ho necháte sedieť približne 1-2 minúty.

Po druhé, môžete kalibrovať pH meter vodou z vodovodu? elektródy ( pH sondy) obsahujú roztok elektrolytu, ktorým je často roztok KOH. Ten môže byť potrebné doplniť po roku alebo dlhšom období prevádzky. Počas skladovania je najlepšie udržiavať elektródy vlhké alebo mokré. Voda z vodovodu je vhodnejší ako kalibrácia roztoky alebo destilované voda.

Ako potom kalibrujem svoj glukomer TDS doma?

Ponorte meter vo vode/roztoku až po maximálnu úroveň ponorenia (2 ). Zľahka poklepte alebo zamiešajte meter aby ste odstránili prípadné vzduchové bubliny. - Vzduchové vrecká medzi elektródami môžu rušiť elektrický prúd. Počkajte 10-20 sekúnd, kým sa čítanie stabilizuje.

Čo je pH kalibračný roztok?

pH kalibračné roztoky , tiež nazývaný pH nárazníky, sú základným nástrojom pri meraní pH s pH meter a elektróda. Použitie vysokej kvality vyrovnávacia pamäť do kalibrovať váš glukomer pred každým použitím je jediný osvedčený spôsob, ako zakaždým dosiahnuť tie najpresnejšie výsledky.

Odporúča: