Obsah:

Ako zistíte maximalizáciu zisku monopolu?
Ako zistíte maximalizáciu zisku monopolu?

Video: Ako zistíte maximalizáciu zisku monopolu?

Video: Ako zistíte maximalizáciu zisku monopolu?
Video: mikroekonomie 1 regulace monopolu 2024, Smieť
Anonim

The zisk - maximalizácia voľba pre monopol bude vyrábať v množstve, kde sa hraničný príjem rovná hraničným nákladom: to znamená MR = MC. Ak monopol produkuje nižšie množstvo, potom MR > MC pri týchto úrovniach produkcie a firma môže zarábať vyššie zisky rozšírením produkcie.

Ako týmto spôsobom vypočítate maximalizáciu zisku v monopole?

Ako vypočítať maximálny zisk v monopole

  1. Určte hraničný príjem tak, že vezmete derivát celkového príjmu vzhľadom na množstvo.
  2. Určte hraničné náklady odvodením celkových nákladov vzhľadom na množstvo.
  3. Nastavte hraničný príjem rovný hraničným nákladom a vyriešte q.

ako monopoly dosahujú zisk? Na dokonale konkurenčnom trhu sa cena rovná hraničným nákladom a firmám zarobiť ekonomický zisk nula. V monopol , cena je stanovená nad hraničné náklady a firma zarába kladné ekonomické výsledky zisk . Dokonalá konkurencia vytvára rovnováhu, v ktorej je cena a množstvo tovaru ekonomicky efektívne.

Okrem toho, čo je maximalizácia zisku v monopole?

The maximalizácia zisku monopolistov úroveň produkcie sa zistí porovnaním jej hraničného príjmu s hraničnými nákladmi, ktoré sú rovnaké maximalizácia zisku podmienka, ktorú dokonale konkurenčná firma používa na určenie svojej rovnovážnej úrovne produkcie. Keď cena klesá, dopyt trhu po produkcii sa zvyšuje.

Aký je maximálny zisk?

Rovná sa príjmu podniku mínus náklady vynaložené na výrobu tohto príjmu. Zisk maximalizácia je dôležitá, pretože podniky sú riadené s cieľom zarobiť čo najvyššie zisky možné. Na výpočet je možné použiť kalkul zisk - maximalizácia počtu vyrobených jednotiek.

Odporúča: