Ako meriate efektivitu výroby?
Ako meriate efektivitu výroby?

Video: Ako meriate efektivitu výroby?

Video: Ako meriate efektivitu výroby?
Video: Путин Владимир Владимирович | Архив | Документ | История | 003 2024, Smieť
Anonim

Efektívnosť je merané vydelením skutočnej výstupnej miery pracovníka štandardnou výstupnou mierou a vynásobením výsledku 100 percentami.

Ako vypočítate efektívnosť výroby?

Vypočítajte efektívnosť výroby . Rozdeľte štandardný výstup skutočným výstupom, aby ste dostali svoj efektívnosť výroby , potom to vyjadrite v percentách. Napríklad vydelením štandardnej ceny 2,25 USD za libru pneumatiky 2,50 USD za libru pneumatiky efektívnosť výroby 0,9 alebo 90 percent.

Okrem toho, ako meriate účinnosť zariadenia? Na vyjadrenie efektívnosť generátora alebo energie rastlina v percentách vydeľte ekvivalentný obsah Btu v kWh elektrickej energie (3 412 Btu) rýchlosťou tepla. Napríklad, ak je rýchlosť tepla 10 500 Btu, efektívnosť je 33 %. Ak je rýchlosť ohrevu 7 500 Btu, efektívnosť je 45 %.

Tiež je potrebné vedieť, ako meriame efektivitu?

Efektívnosť je často merané ako pomer užitočného výstupu k celkovému vstupu, ktorý možno vyjadriť matematickým vzorcom r=P/C, kde P je množstvo užitočného výstupu ("produkt") vyrobeného na množstvo C ("náklady") spotrebovaných zdrojov.

Ako meriate produktivitu výroby?

Meraná produktivita je pomer a opatrenie celkových výstupov do a opatrenie vstupov použitých v výroby tovarov a služieb. Produktivita rast sa odhaduje odpočítaním rastu vstupov od rastu produkcie - je to rezíduum. Existuje niekoľko spôsobov, ako merať produktivitu.

Odporúča: