Má vaša franšíza výhradné územné práva?
Má vaša franšíza výhradné územné práva?

Video: Má vaša franšíza výhradné územné práva?

Video: Má vaša franšíza výhradné územné práva?
Video: Co je Body Express? Rozhovor s majitelem franšízy Tomášem Krmíčkem 2024, Smieť
Anonim

The udelenie an výhradné územie zvyčajne obmedzuje the franšízor od umiestnenia iného volebné právo vo vnútri území , ale to robí nie dať právo franšízy otvoriť ďalšiu franšízovú jednotku v rámci území . Ani nie robí to dáva výhradné práva nadobúdateľa franšízy zákazníkom v rámci území.

Podobne sa kladie otázka, čo je to výhradné územie, má vaša franšíza výhradné územné práva?

Kedy franšíza sa predáva s an výhradné územie to znamená, že franšízy dohoda bude obsahovať podrobnosti o an exkluzívne oblasť, v ktorej the franchisor bude nezriaďovať ďalšie volebné právo súťažiť s franšízanta to platí územie.

Tiež viete, čo sú výhradné teritoriálne práva? Exkluzívne územie znamená pevnú geografickú oblasť, v ktorej má nadobúdateľ franšízy správny prevádzkovať a v ktorých je poskytovateľ franšízy obmedzený zakladať akékoľvek iné jednotky. Poskytovateľ franšízy vymenuje iba jedného nadobúdateľa franšízy pre konkrétneho územie ; nemôže túto oblasť predať inému nadobúdateľovi franšízy.

V tejto súvislosti má McDonald's výhradné územné práva?

Franšízanti nedostanú výhradné územie . Franchisová zmluva robí nie obsahujú akýkoľvek exkluzívne grant, exkluzívne oblasť, výhradné územné práva , chránené územie , alebo akékoľvek správny vylúčiť, kontrolovať alebo klásť podmienky na umiestnenie alebo rozvoj budúcnosti McDonald's reštaurácie kedykoľvek.

Čo je exkluzívna franšíza?

Pri prihlásení do a volebné právo často je prospešné dostať an exkluzívne územie pre podnikanie. An exkluzívne území zabraňuje presýteniu konkrétnej značky na trhu a zabraňuje franšízantov v rovnakom volebné právo sieť, ktorá si navzájom konkuruje v rovnakej blízkosti.

Odporúča: