Prečo je nízka väzba žiaduca v kontexte vývoja softvéru?
Prečo je nízka väzba žiaduca v kontexte vývoja softvéru?

Video: Prečo je nízka väzba žiaduca v kontexte vývoja softvéru?

Video: Prečo je nízka väzba žiaduca v kontexte vývoja softvéru?
Video: Testovanie softvéru - Čo to všetko obnáša? | #MikiLive s Andrej Tichý 🔥 2024, Smieť
Anonim

Vysoká súdržnosť úzko súvisí so zásadou jednotnej zodpovednosti. Nízka spojka naznačujú, že trieda by mala mať najmenšie možné závislosti. Mali by existovať aj závislosti, ktoré musia existovať slabý závislosti - uprednostňujte závislosť od rozhrania pred závislosťou od konkrétnej triedy alebo uprednostňujte kompozíciu pred dedičnosťou.

Prečo je teda potrebná vysoká súdržnosť a nízka väzba?

Spojka je mierou vzájomnej závislosti medzi triedami. Vysoká súdržnosť je žiaduce pretože to znamená, že trieda robí jednu prácu dobre. Nízka súdržnosť je zlé, pretože naznačuje, že v triede sú prvky, ktoré majú málo spoločného.

Podobne, prečo je vysoká súdržnosť žiaduca v kontexte vývoja softvéru? Výhody vysoká súdržnosť (alebo „silný súdržnosť ) sú: Znížená zložitosť modulov (sú jednoduchšie, majú menej operácií). Zvýšená udržiavateľnosť systému, pretože logické zmeny v doméne ovplyvňujú menej modulov a pretože zmeny v jednom module vyžadujú menej zmien v iných moduloch.

Ľudia sa tiež pýtajú, ako získate nízku spojku?

Nízka spojka môže byť dosiahnuté tým, že menej tried sa navzájom spája. Najlepší spôsob, ako znížiť spojenie je poskytovaním API (rozhrania).

Aké sú niektoré slabiny spájania údajov?

A slabosť spojenia dát je: Modul môže byť náročný na údržbu, ak je ich veľa údaje prvky sú odovzdané. Príliš veľa parametrov môže tiež naznačovať, že modul bol zle rozdelený.

Odporúča: