Čo je plazmidový inzert?
Čo je plazmidový inzert?

Video: Čo je plazmidový inzert?

Video: Čo je plazmidový inzert?
Video: Co je nukleàrnì medicìna - Illustrovan`y ùvod (Česky) 2024, Smieť
Anonim

A plazmid je malá, kruhová, dvojvláknová molekula DNA, ktorá sa líši od chromozomálnej DNA bunky. Výskumníci môžu vložiť fragmenty DNA alebo gény do a plazmid vektor, čím vzniká rekombinant tzv plazmid . Toto plazmid môžu byť zavedené do baktérie procesom nazývaným transformácia.

Len tak, čo je to plazmid a aká je jeho funkcia?

Funkcie z Plazmidy Plazmidy majú veľa rôznych funkcie . Môžu obsahovať gény, ktoré zlepšujú prežitie organizmu, buď zabíjaním iných organizmov, alebo obranou hostiteľskej bunky produkciou toxínov. Niektorí plazmidy uľahčiť proces replikácie v baktériách.

Okrem vyššie uvedeného, čo je inzert DNA? In Molekulárna biológia, an vložiť je kus DNA to jest vložené do väčšieho DNA vektor rekombinantom DNA techniky, ako je ligácia alebo rekombinácia. To umožňuje jeho rozmnožovanie, selekciu, ďalšiu manipuláciu alebo expresiu v hostiteľskom organizme.

Tiež je potrebné vedieť, ako sa gén vloží do plazmidu?

V typickom klonovacom experimente cieľ gén je vložené do kruhový kúsok DNA nazývaný a plazmid . The plazmid sa zavádza do baktérie prostredníctvom procesu nazývaného transformácia a baktérie nesúce plazmid sa vyberajú pomocou antibiotík.

Aký je účel ligácie?

V molekulárnej biológii ligácia Výraz "fosfodiesterová väzba" označuje spojenie dvoch fragmentov DNA vytvorením fosfodiesterovej väzby. V laboratóriu DNA ligáza sa používa počas molekulárneho klonovania na spojenie fragmentov DNA inzertov s vektormi – nosnými molekulami DNA, ktoré budú replikovať cieľové fragmenty v hostiteľských organizmoch.