Aký je prístup Boston Consulting Group?
Aký je prístup Boston Consulting Group?

Video: Aký je prístup Boston Consulting Group?

Video: Aký je prístup Boston Consulting Group?
Video: Boston Consulting Group: от стратегий к технологическим трансформациям | Сергей Ишков, BCG 2024, Smieť
Anonim

The Boston Consulting Group ( BCG ) rastovo-podielová matica je plánovací nástroj, ktorý využíva grafické znázornenia produktov a služieb spoločnosti v snahe pomôcť spoločnosti rozhodnúť sa, čo by si mala ponechať, predať alebo do čoho viac investovať. Boston Consulting Group v roku 1970.

Len tak, aký je model Boston Consulting Group?

BCG matrica je rámec vytvorený Boston Consulting Group zhodnotiť strategickú pozíciu portfólia obchodných značiek a jej potenciál. Klasifikuje obchodné portfólio do štyroch kategórií na základe atraktivity odvetvia (miera rastu daného odvetvia) a konkurenčnej pozície (relatívny podiel na trhu).

Podobne, ako pripravíte matricu BCG? Matica BCG môže byť pre spoločnosti užitočná, ak sa použije pomocou nasledujúcich všeobecných krokov.

  1. Krok 1 – Vyberte jednotku.
  2. Krok 2 – Definujte trh.
  3. Krok 3 – Výpočet relatívneho podielu na trhu.
  4. Krok 4 – Výpočet miery rastu trhu.
  5. Krok 5 – Nakreslite kruhy na Matrix.

Okrem toho, čím je spoločnosť Boston Consulting Group známa?

Boston , Massachusetts, USA Boston Consulting Group ( BCG ) je manažment poradenstvo firma založená v roku 1963. BCG je jedným z troch najprestížnejších zamestnávateľov v manažmente poradenstvo , známy ako MBB alebo Veľká trojka. BCG absolventi zastávajú rôzne vrcholové manažérske pozície vo svetovej ekonomike.

Aký je príklad rastovej matice BCG?

hviezdy - Príklad BCG Matrix The rast a trh zdieľam sú vysoké. Pretože produkt je na začiatku životného cyklu produktu, marže sú zvyčajne tiež vysoké. Veľa sa investuje do marketingu. Pre spoločnosť je dôležité mať hviezdy. Ak chcete získať hviezdy, pre príklad , spoločnosť musí investovať do vývoja produktov.

Odporúča: