Ako autá ovplyvňujú kolobeh živín?
Ako autá ovplyvňujú kolobeh živín?

Video: Ako autá ovplyvňujú kolobeh živín?

Video: Ako autá ovplyvňujú kolobeh živín?
Video: 29. ledna řekněte celý den jednu frázi. Lidová znamení na den apoštola Petra 2024, Smieť
Anonim

Keď rúbeme lesy, urobiť viac tovární a viac jazdiť autá ktoré spaľujú fosílne palivá, spôsob, akým uhlík a dusíka pohyb okolo Zeme sa mení. Tieto zmeny pridávajú do našej atmosféry viac skleníkových plynov, čo spôsobuje zmenu klímy.

Ako je v tomto smere narušený kolobeh živín?

Prirodzené cyklu elementárnych živiny v pôde, ako je uhlík, dusíka a fosfor, mohol byť narušený podľa zvýšenej suchosti spôsobenej zmenou klímy do štúdia publikovaná v Nature. Sú to fyzikálne procesy, ktoré majú tendenciu do vyrábať fosfor a biologické procesy, ktoré poskytujú uhlík a dusíka.

Okrem toho, aký vplyv majú autá na životné prostredie? Auto znečistenie je jednou z hlavných príčin globálneho otepľovania. Autá a nákladné autá vypúšťajú oxid uhličitý a iné skleníkové plyny, ktoré prispievajú jednou pätinou k celkovému znečisteniu globálneho otepľovania v Spojených štátoch. Skleníkové plyny zachytávajú teplo v atmosfére, čo spôsobuje celosvetové zvyšovanie teploty.

Je tiež potrebné vedieť, ako autá ovplyvňujú cyklus dusíka?

Uvoľňovanie oxidov dusíka do ovzdušia vo veľkých množstvách spôsobuje smog a kyslé dažde, ktoré znečisťujú atmosféru, pôdu a vodu a ovplyvňuje rastlín a živočíchov. Nárast v dusíka a oxid dusný je spôsobený automobiloch , elektrárne a široká škála priemyselných odvetví.

Ako hnojivo ovplyvňuje aspoň jeden cyklus živín?

Problémy. The cyklus dusíka je prirodzený proces, ktorý pridáva dusíka do pôdy. Avšak použitie hnojivá zvýšilo množstvo využiteľných dusíka v pôde. Extra dusíka z poľnohospodárskeho hľadiska sa zdá byť príťažlivé, že viac živiny v pôde znamená vyššie výnosy plodín.

Odporúča: