Aké sú dve charakteristiky ekosystémov s vysokou biodiverzitou?
Aké sú dve charakteristiky ekosystémov s vysokou biodiverzitou?

Video: Aké sú dve charakteristiky ekosystémov s vysokou biodiverzitou?

Video: Aké sú dve charakteristiky ekosystémov s vysokou biodiverzitou?
Video: Strata biodiverzity a čo s tým robiť? 2024, Smieť
Anonim

Ekosystémy ktoré majú vysoká úrovne biodiverzita mať veľký množstvo druhov, zložité potravinové siete, množstvo ekologických výklenkov, zvýšená genetická diverzita a bohaté zdroje.

Aké sú teda charakteristiky ekosystémov s vysokou biodiverzitou?

Odpoveď a vysvetlenie: The vlastnosti z vysoká biodiverzita že existuje veľa rôznych druhov vysoká hojnosť a ekosystém je stabilný.

Ktorá z nasledujúcich možností opisuje prínos biodiverzity pre ekosystém? Biodiverzita zvyšuje ekosystém produktivita, kde každý druh, bez ohľadu na to, aký je malý, zohráva dôležitú úlohu. Väčší počet druhov rastlín znamená väčšiu rozmanitosť plodín. Väčšia druhová rozmanitosť zaisťuje prirodzenú udržateľnosť pre všetky formy života.

Tiež viete, aké sú dve ekologické výhody väčšej biodiverzity?

Biodiverzita zvyšuje produktivitu ekosystému, kde každý druh, bez ohľadu na to, aký je malý, zohráva dôležitú úlohu. Napríklad väčší počet rastlinných druhov znamená a väčší rozmanitosť plodín.

  • Zmena podnebia.
  • Odlesňovanie a strata biotopov.
  • Nadmerné využívanie.
  • Invázne druhy.
  • Znečistenie.

Čo je vysoká biodiverzita?

Vysoká biodiverzita v ekosystéme znamená, že v tomto ekosystéme existuje veľké množstvo génov a druhov. Veľká rozmanitosť génov a druhov znamená, že ekosystém je lepšie schopný vykonávať prirodzené procesy tvárou v tvár vonkajšiemu stresu.

Odporúča: