Aké transakcie zvyšujú alebo znižujú vlastné imanie?
Aké transakcie zvyšujú alebo znižujú vlastné imanie?

Video: Aké transakcie zvyšujú alebo znižujú vlastné imanie?

Video: Aké transakcie zvyšujú alebo znižujú vlastné imanie?
Video: Ta ob luda Koliková - Rober Fico NR SR odvolavanie Mikulca - Aktuálne Live - Naživo 2024, Smieť
Anonim

Príjmy a zisky spôsobujú Vlastný kapitál majiteľa do zvýšiť . Náklady a straty spôsobujú Vlastný kapitál majiteľa do znížiť . Ak spoločnosť vykonáva službu a zvyšuje jeho majetok, Vlastný kapitál majiteľa bude zvýšiť pri zatvorení účtu výnosov zo služieb Vlastný kapitál majiteľa na konci účtovného roka.

Ak vezmeme do úvahy toto, aké transakcie ovplyvňujú vlastný kapitál?

Vlastný kapitál majiteľa účtov Hlavný účtov ktoré ovplyvňujú vlastný kapitál zahŕňajú výnosy, zisky, náklady a straty. Vlastné imanie sa zvýši, ak máte výnosy a zisky. Vlastné imanie sa znižuje, ak máte výdavky a straty.

Tiež viete, ako čistý zisk alebo strata ovplyvňuje vlastný kapitál? Effect z Čistý príjem na súvahe A korporácie čistý príjem spôsobuje zvýšenie zadržaných zárobky , ktorý je súčasťou akcionárov ' vlastný kapitál . A čistá strata spôsobí pokles v majiteľa kapitálový účet a Vlastný kapitál majiteľa.

Zvyšujú alebo znižujú náklady týmto spôsobom vlastný kapitál?

Výdavky spôsobiť Vlastný kapitál majiteľa do znížiť . Od r vlastné imanie normálny zostatok je kreditný zostatok, an náklady musí byť zaznamenaný ako debet. Na konci účtovného roka debetné zostatky v náklady účtov bude uzavrieť a preniesť do majiteľa kapitálový účet, čím sa zníži Vlastný kapitál majiteľa.

Čo je zahrnuté do vlastného imania?

Vlastný kapitál majiteľa predstavuje majiteľa investície do podnikania mínus majiteľa čerpania alebo výbery z podnikania plus čistý príjem (alebo mínus čistá strata) od začiatku podnikania. Vlastný kapitál majiteľa sa považuje za zostatkový nárok na obchodný majetok, pretože záväzky majú vyšší nárok.

Odporúča: