Čo znamená štatistická kontrola procesu?
Čo znamená štatistická kontrola procesu?

Video: Čo znamená štatistická kontrola procesu?

Video: Čo znamená štatistická kontrola procesu?
Video: Statistical Process Control | R-Chart (Control Chart for Ranges) 2024, Apríl
Anonim

Štatistická kontrola procesu ( SPC ) je spôsob kontrola kvality ktorá zamestnáva štatistické metódy monitorovania a ovládanie a proces . SPC môže byť aplikovaný na akékoľvek proces kde je výstupom „vyhovujúci výrobok“(výrobok spĺňajúci špecifikácie). môcť merať.

Ako sa tu používa štatistická kontrola procesu?

SPC je metóda merania a kontroly kvality monitorovaním výroby proces . Údaje o kvalite sa zbierajú vo forme produktu resp proces merania alebo odčítania z rôznych strojov alebo prístrojov. Údaje sa zhromažďujú a použité hodnotiť, monitorovať a ovládanie a proces.

Po druhé, aký je rozdiel medzi štatistickou kontrolou procesu a štatistickou kontrolou kvality? Činnosti, ktoré monitorujú a proces v reálnom čase, aby sa predišlo chybám pri výrobe množstva, sú známe ako Štatistické riadenie procesov ( SPC ). Naproti tomu činnosti, ktoré sa vyskytujú po výrobe, aby sa chyby nedostali k pacientovi dodatočne kontrola sú Štatistická kontrola kvality (SQC).

Ako teda viete, či je proces štatistickou kontrolou?

A proces je v štatistickej kontrole, ak je prítomná len variácia spoločnej príčiny.

Tri charakteristiky procesu, ktorý je pod kontrolou, sú:

  1. Väčšina bodov je blízko priemeru.
  2. Niekoľko bodov je blízko kontrolných limitov.
  3. Žiadne body nie sú mimo kontrolných limitov.

Čo je štatistická kontrola procesov vo výrobe?

Štatistická kontrola procesov (SPC) je priemyselná štandardná metodika merania a kontroly kvalita Počas výrobný proces . Kvalita údaje vo forme Produktu resp Proces merania sa získavajú v reálnom čase počas výroby . S SPC v reálnom čase môžete: Dramaticky znížiť variabilitu a odpad.

Odporúča: