Aký bol účel Nafty a GATT?
Aký bol účel Nafty a GATT?

Video: Aký bol účel Nafty a GATT?

Video: Aký bol účel Nafty a GATT?
Video: Гэмт хэрэг/Болсон явдал 🎞 Maria Korp Миний нөхрийн нууц 2024, Smieť
Anonim

NAFTA odstraňuje clá a iné prekážky obchodu medzi USA, Mexikom a Kanadou. Odstraňuje prekážky pre investície, posilňuje ochranu duševného vlastníctva a umožňuje slobodné poskytovanie väčšiny služieb, a to aj cez hranice.

Jednoducho, aký bol účel Nafty?

Autor: Kimberly Amadeo. Aktualizované 14. februára 2020. Severoamerická dohoda o voľnom obchode účel je znížiť obchodné náklady, zvýšiť obchodné investície a pomôcť Severnej Amerike byť konkurencieschopnejšou na globálnom trhu. Dohoda je uzavretá medzi Kanadou, USA a Mexikom.

Následne je otázkou, aké boli niektoré z účinkov Nafty a GATT? Po prechode z NAFTA , viac ako 100 000 pracovných miest s nízkou mzdou boli stratené vo výrobných odvetviach USA, ako sú odevy, autosúčiastky a elektronika. Konkurencia so zahraničnými spoločnosťami tiež pomohla americkým spoločnostiam udržať nízke mzdy a znížiť výhody.

Aký je teda hlavný účel GATT?

Účel . The hlavným účelom GATT bolo podstatné zníženie ciel a iných obchodných bariér a odstránenie preferencií na recipročnom a obojstranne výhodnom základe. Ďalší účel z GATT bolo znížiť tarifu. Pred GATT sa vytvorilo, clo každej krajiny bolo veľmi vysoké.

Čo je Nafta a prečo je dôležitá?

NAFTA bol vytvorený na odstránenie prekážok obchodu a investícií medzi USA, Kanadou a Mexikom. Realizácia NAFTA okamžite zrušila clá na viac ako polovicu mexického exportu do USA a viac ako jednu tretinu USA.

Odporúča: