Čo sú produkty tovar a služby?
Čo sú produkty tovar a služby?

Video: Čo sú produkty tovar a služby?

Video: Čo sú produkty tovar a služby?
Video: Настя и папа играют в магазин волшебных товаров / Nastya and papa pretend play with magic toy shop 2024, Apríl
Anonim

Tovary a služby sú výstupy, ktoré ponúkajú podniky na uspokojenie požiadaviek spotrebiteľských a priemyselných trhov. Rozlišujú sa na základe štyroch charakteristík: Hmatateľnosť: Tovar sú hmatateľné Produkty ako sú autá, oblečenie a stroje. Služby sú nehmotné.

Podobne sa kladie otázka, čo sú produkty a služby?

A výrobok je hmotný predmet, ktorý sa uvádza na trh za účelom získania, pozornosti alebo spotreby, pričom a služba je nehmotná položka, ktorá vzniká produkciou jedného alebo viacerých fyzických osôb. V skutočnosti väčšina Produkty niesť so sebou prvok služba . Napríklad, keď spotrebiteľ.

Tiež viete, čo je produkt a príklad? Väčšina tovaru je hmatateľná Produkty . Pre príklad , futbalová lopta je hmatateľná výrobok . Futbalová lopta: Futbalová lopta je príklad hmatateľného výrobok , konkrétne hmotný statok. Nehmotný výrobok je a výrobok ktoré možno vnímať len nepriamo, ako napríklad poistnú zmluvu. Služby alebo nápady sú nehmotné.

Ak vezmeme do úvahy toto, aké sú príklady produktov a služieb?

Patria sem softvérové a fyzické Produkty . Príklady sú Microsoft Word, iPhone, Captain Crunch atď služieb sú niečo, čo pre vás alebo pre vás vykonáva iná osoba. Patria sem masáže, umývanie áut, pranie alebo údržba systému, údržba serverov alebo údržba systému klimatizácie.

Aké sú hlavné rozdiely medzi produktmi a službami?

The zásadný rozdiel poznamenal medzi títo dvaja sú a výrobok má fyzickú povahu a je hmatateľný. Na druhej strane je možné vidieť, že a služba je nehmotná a nemôže byť držaná, preto nemôže byť oddelená od poskytovateľa.

Odporúča: