Obsah:

Aké druhy vynálezov môžu byť chránené patentom?
Aké druhy vynálezov môžu byť chránené patentom?

Video: Aké druhy vynálezov môžu byť chránené patentom?

Video: Aké druhy vynálezov môžu byť chránené patentom?
Video: Кирби Фергюсон: Примите ремикс 2024, Apríl
Anonim

V praxi sú tri druhy z patentov : užitočnosť patentov , rastlina patentov a dizajn patentov . Pomôcka patent pozostáva z vytvorenia vylepšeného produktu alebo úplne nového procesu, produktu alebo stroja. Je tiež známy ako „ patent pre vynález ”.

Čo je teda právne chránené udeleným patentom?

A patent je forma duševného vlastníctva, ktorá dáva svojmu majiteľovi legálne právo vylúčiť iných z výroby, používania, predaja a dovozu vynálezu na obmedzené obdobie rokov výmenou za zverejnenie umožňujúce zverejnenie vynálezu.

Následne je otázkou, kto udeľuje patent? Po schválení a patent prihlášky, žiadateľ obdrží osvedčenie o grant z a patent . Pred schválením musí žiadateľ zaplatiť poplatok. Patenty udeľuje buď štátny príslušník patent úrad alebo krajský úrad, ktorý vybavuje patentov pre viaceré krajiny.

Okrem toho, aké sú 3 typy patentov?

Existujú tri typy patentov: úžitkové patenty, dizajnové patenty a rastlinné patenty

  • úžitkové patenty.
  • dizajnové patenty a.
  • rastlinné patenty.

Môžete si patentovať koncept?

Nie, vy nemôže patentovať koncept ak koncept iba identifikuje výsledok. Ak však koncept je špecifický stroj, proces, výroba alebo zloženie hmoty, potom áno, mozes si patentovat the koncept . Ak koncept je stroj, proces, výroba alebo zloženie hmoty, môžeš dostať patent.

Odporúča: