Čo je molekula zemného plynu?
Čo je molekula zemného plynu?

Video: Čo je molekula zemného plynu?

Video: Čo je molekula zemného plynu?
Video: Stavové změny ideálního plynu 2024, Smieť
Anonim

Zemný plyn sa skladá z štyri atómy vodíka a jeden atóm uhlíka (CH4 alebo metán). Vo svojej podstate je bez farby a bez zápachu prirodzené štát, zemný plyn je najčistejšie spaľovanie fosílnych palív. Keď horí, zemný plyn produkuje prevažne oxid uhličitý, vodnú paru a malé množstvá z oxidy dusíka.

Podobne, čo je zemný plyn a jeho zloženie?

Zemný plyn (nazývané aj fosílne plynu ) je prirodzene sa vyskytujúci uhľovodík plynu zmes pozostávajúca predovšetkým z metánu, ale bežne zahŕňajú rôzne množstvá z iné vyššie alkány a niekedy aj malé percento z oxid uhličitý, dusík, sírovodík alebo hélium.

Navyše, čo tvorí 90 % zemného plynu? Zemný plyn je vyrobené hore zo zmesi štyroch prirodzene vyskytujúce sa plynov , z ktorých všetky majú rôzne molekulárne štruktúry. Táto zmes pozostáva predovšetkým z metánu, ktorý tvorí 70- 90 % z zemný plyn spolu s etánom, butánom a propánom.

Čo je to vlastne zemný plyn?

Zemný plyn je a zdroj paliva pozostávajúci predovšetkým z metán. Často sa vyskytuje v spojení s inými fosílnymi palivami v uhoľných ložiskách, ako sú klatráty metánu, a sa prirodzene vytvára v a biologický proces „metanogénnymi organizmami“v prostrediach, ako sú rašeliniská, skládky a močiare.

Aké sú príklady zemného plynu?

V studni zemného plynu sa môže nachádzať voda, etán, bután, propán, pentány, sírovodík, oxid uhličitý, vodná para a príležitostne aj hélium a dusík. Aby bolo možné energeticky využiť, metán sa spracuje a oddelí od ostatných zložiek.

Odporúča: