Chutia jeleňom cukrová repa?
Chutia jeleňom cukrová repa?

Video: Chutia jeleňom cukrová repa?

Video: Chutia jeleňom cukrová repa?
Video: Cukrová řepa - od přípravy půdy po sklizeň 2024, Smieť
Anonim

Cukrová repa je dvojročná zelenina, ktorá môže v dospelosti produkovať korene kdekoľvek od 2 do 4 libier. Biele korene sú veľmi atraktívne jeleň a obsahujú od 13 do 22 percent sacharózy. Cukrová repa sú vysoko stráviteľné a poskytujú obsah bielkovín okolo 10 percent až jeleň.

Aké zvieratá jedia cukrovú repu?

Cicavčí votrelci. Okrem napadnutia hmyzom môže repa prilákať niektoré cicavce ako napr králiky (Oryctolagus cuniculus, Sylvilagus spp.), hraboše (Microtus spp.) a jeleň (Odocoileus spp.) ako votrelci do záhrady.

Podobne bude cukrová repa rásť v tieni? Toto je vzhľadom k tomu, že oni urobiť nie ako veľa tieň a repa sami nie sú príliš vysokí rastlina . Zvyčajne im trvá 45-65 dní, kým sa ich baldachýn vyrovná tieň zem, aby ste držali krok s používaním herbicídu je jednoznačný prínos pre výrobu cukrovej repy.

Len tak, kde rastie cukrová repa najlepšie?

Farmári pestujú úrodu na veľkých farmách pre spracovateľov, ktorí premieňajú repu na cukor. V komerčnom meradle sa zvyčajne pestujú v severnejších častiach Spojených štátov; jedna z najväčších koncentrácií pestovateľov je v údolí Red River, ktoré sa nachádza na východe Severná Dakota a severozápadná Minnesota.

Môžeme jesť cukrovú repu?

Keď sa konzumuje v surovom stave, a cukrová trstina chutí ako biely zemiak, ktorý je posypaný cukor . Po spracovaní, cukrovej repy sú zodpovední za stôl cukor , melasa a krmivo pre zvieratá. V skutočnosti, cukor z cukrovej repy tvorí asi 20 percent svetovej populácie cukor.

Odporúča: