Ako evidujete platby splatných účtov?
Ako evidujete platby splatných účtov?

Video: Ako evidujete platby splatných účtov?

Video: Ako evidujete platby splatných účtov?
Video: Intro to Recording Accounting Transactions (DR/CR) 2024, Smieť
Anonim

Nahrávanie the Platba

Keď odošlete platba , odpíšte celú sumu faktúry na vašu ťarchu splatné účty vo vašich záznamoch. To znižuje splatné účty zostatok o sumu, ktorú ste dlžili. Pripíšte si skutočnú sumu zaplatené do hotovosti účet . Kredit znižuje hotovosť účet , čo je majetok účet.

Tiež, ako evidujete záväzky?

Splatné účty vstup. Kedy zaznamenanie splatného účtu , zaťaží aktívum alebo náklad účet ktorého sa nákup týka a pripísať naň splatné účty . Keď an splatný účet je platený, debetný splatné účty a kreditná hotovosť.

Okrem toho, keď sa platba uskutoční na splatný účet? Keď an splatný účet je platený, Splatné účty bude odpočítaná a hotovosť bude pripísaná. Preto kreditný zostatok v Splatné účty by sa mala rovnať sume faktúr dodávateľa, ktoré boli zaznamenané, ale ešte neboli zaplatené.

Vzhľadom na to, čo je účtovný zápis pre záväzky?

Záväzky Zápisy do denníka sa vzťahuje na sumu splatné účtovné zápisy veriteľom spoločnosti na nákup tovaru alebo služieb a sú vykázané v súvahe v položke krátkodobé záväzky a na ťarchu tohto účtu platba je vyrobený.

Čo je splatný účet s príkladom?

Splatné účty sú krátkodobé záväzky súvisiace s nákupmi tovarov a služieb, ktoré vznikli podniku. Príklady z splatné účty zahŕňajú účtovné služby, právne služby, dodávky a služby. Splatné účty sa zvyčajne vykazujú v podnikovej súvahe v rámci krátkodobých záväzkov.

Odporúča: