Ako vypočítate príjem z izby v hoteli?
Ako vypočítate príjem z izby v hoteli?

Video: Ako vypočítate príjem z izby v hoteli?

Video: Ako vypočítate príjem z izby v hoteli?
Video: Полный обзор отеля Queen's Park Resort Goynuk 5* 2021 г [Турция Анталия Кемер Гейнюк] 2024, Smieť
Anonim

Výnosy za dostupné miestnosť (RevPAR) je výkon merať používané v pohostinstve. RevPar je vypočítané vynásobením a hotelov priemerne denne miestnosť podľa miery jej obsadenosti. Je to tiež vypočítané delením celkom príjem za izbu celkovým počtom izby dostupné v meranom období.

Okrem toho, ako sa vypočítajú celkové príjmy pre hotely?

Ostatný spôsob výpočtu je to delením Celkom počet voľných izieb vo vašom hotel s celkové príjmy z noci. V 300 miestnosti hotel , 70% obsadenosť sa rovná obsadenosti 210 izieb. Vynásobte to 100 a dostanete 21 000 $ ako svoj Celkom miestnosť príjem.

Následne je otázkou, ako hotely merajú výkonnosť? Nasleduje zoznam najdôležitejších metrík, ktoré vám pomôžu analyzovať výkonnosť vášho hotela na trhu a vytvoriť vhodné trhové stratégie:

  1. Priemerná denná sadzba (ADR)
  2. Výnosy za dostupnú izbu (RevPAR)
  3. Priemerná miera obsadenosti / obsadenosť (OCC)
  4. Priemerná dĺžka pobytu (ALOS)
  5. Index penetrácie trhu (MPI)

Následne si možno položiť otázku, ako sa vypočíta RPD hotela?

Miera obsadenosti vašej nehnuteľnosti je jedným z najdôležitejších ukazovateľov úspechu. to je vypočítané vydelením celkového počtu obsadených izieb celkovým počtom dostupných izieb krát 100.

Čo je dobrý RevPAR?

V priemere každú noc prenajmete asi 45 z týchto miestností, takže vaša obsadenosť je asi 90%. Ak si účtujete v priemere 100 USD za noc, vaša RevPAR vyzerá takto: 100 dolárov x 0,90 = 90 dolárov. V zásade RevPAR sú peniaze, ktoré každý večer ťaháte z každej izby vo vašom hoteli, nielen z tých, ktoré sú rezervované.

Odporúča: