Kto je maloobchodník v marketingu?
Kto je maloobchodník v marketingu?

Video: Kto je maloobchodník v marketingu?

Video: Kto je maloobchodník v marketingu?
Video: Marketing 2024, Smieť
Anonim

Definícia: Maloobchodník

Maloobchodníci sú podnikateľské subjekty, ktoré pôsobia ako sprostredkovatelia medzi výrobcom a spotrebiteľom tovaru. Maloobchodník nakupuje tovar/služby od veľkoobchodníka alebo distribútora a predáva koncovým zákazníkom za zvýšené ceny. Maloobchodníci sú sprostredkovateľmi medzi spotrebiteľmi a veľkoobchodníkmi (alebo výrobcami)

Len tak, čo to znamená byť maloobchodníkom?

Podľa definície a maloobchodník , alebo obchodník, je subjekt, ktorý predáva tovar, ako je oblečenie, potraviny alebo autá priamo spotrebiteľom prostredníctvom rôznych distribučných kanálov s cieľom zarobiť si zisk.

Navyše, kto je maloobchodník v ekonómii? Podnik alebo osoba, ktorá predáva tovar spotrebiteľovi, na rozdiel od veľkoobchodníka alebo dodávateľa, ktorý bežne predáva svoj tovar inému podniku.

Okrem toho, aký je príklad maloobchodníka?

Príklady z Maloobchodníci Najčastejšie príklady z maloobchodu sú tradičné kamenné obchody. Patria sem giganty ako Best Buy, Wal-Mart a Target. ale maloobchodu zahŕňa aj tie najmenšie kiosky vo vašom miestnom nákupnom stredisku. Príklady online maloobchodníkov sú Amazon, eBay a Netflix.

Čo je to maloobchodná marketingová stratégia?

Definícia Maloobchodný marketing Maloobchodný marketing je proces, ktorým maloobchodníkov podporovať povedomie a záujem o svoj tovar a služby v snahe generovať predaj od svojich spotrebiteľov.

Odporúča: