Ako zistíte ekvivalentnú cenu za jednotku?
Ako zistíte ekvivalentnú cenu za jednotku?

Video: Ako zistíte ekvivalentnú cenu za jednotku?

Video: Ako zistíte ekvivalentnú cenu za jednotku?
Video: Как получить пассивный доход в 2022 году, возобновляя БЕСПЛАТНЫЙ трафик. Начни прямо сейчас! 🚀 2024, Apríl
Anonim

Na výpočet náklady na ekvivalentnú jednotku , vydelíte súčet náklady vzniknuté (to zahŕňa náklady v začiatok práce - v -spracovať inventár a/alebo akýkoľvek prevedený- v nákladoch , plus náklady vzniknuté počas obdobia) od počet ekvivalentné jednotky.

Ak to vezmete do úvahy, ako vypočítate jednotky prenosu?

Ekvivalentné Jednotky = počet fyzických Jednotky × percento dokončenia. Jednotky dokončené a prevedené von sú na 100 percent kompletné. Teda ekvivalentné Jednotky sú rovnaké ako fyzické Jednotky . Ekvivalentné Jednotky = počet fyzických Jednotky × percento dokončenia.

Okrem toho, ako vypočítate začaté jednotky? Náklady na jednotky začali a dokončené: vezmete si ekvivalent vypočítané jednotky pre jednotky začali a vyplnené x náklady na ekvivalent jednotka na materiál, prácu a réžiu (alebo konverziu). Súčet týchto 3 bude nákladom Jednotky dokončené a prevedené, čo je známe aj ako náklady na vyrobený tovar.

Otázkou tiež je, ako vypočítate náklady na prevod?

Prevedené náklady sa označuje aj ako akumulovaný náklady produktu, keď sa prvýkrát dostane do výrobného oddelenia. Jednotka náklady produktu sa určí delením súčtu náklady účtuje výrobnému oddeleniu výstup tohto oddelenia.

Čo sú ekvivalentné jednotky?

V nákladovom účtovníctve, ekvivalentné jednotky sú Jednotky vo výrobe vynásobené percentom z nich Jednotky ktoré sú dokončené (100 percent) alebo tie, ktoré sú v procese. To pokrýva všetko. Ak jednotka je dokončená a prenesená, je 100 percent dokončená.

Odporúča: