Je LiBr kyslý alebo zásaditý?
Je LiBr kyslý alebo zásaditý?

Video: Je LiBr kyslý alebo zásaditý?

Video: Je LiBr kyslý alebo zásaditý?
Video: What Is The pH Scale | Acids, Bases & Alkalis | Chemistry | FuseSchool 2024, Smieť
Anonim

Roztok NaCl vo vode nemá č kyslé alebo zásadité vlastnosti, pretože ani jeden ión nie je schopný hydrolyzovať. Medzi ďalšie soli, ktoré tvoria neutrálne roztoky patrí dusičnan draselný (KNO 3) a bromid lítny ( LiBr ). Tablebelow sumarizuje, ako určiť kyslosť alebo zásaditosť roztoku soli.

Je podobne Na2S kyslý alebo zásaditý?

Na2S je soľ slabej kyseliny (H2S) a silnej základňu (NaOH). Vodný roztok takejto soli je zreteľne odlišný základné v dôsledku prítomnosti ďalších OH-iónov, ktoré vznikajú hydrolýzou aniónu. takže, Na2S je tiež a základné soľ ako Na2CO3, CaCO3, CH3COONa atď.

je kc2h3o2 kyselina alebo zásada? Vodný roztok KC2H3O2 bude základný. TheK+ je katión silnej stránky základňu (KOH), teda je to neutrálny ión a nemá žiadny vplyv na pH roztoku. TheC2H3O2- je od slabého kyselina (HC2H3O2), teda je to zásaditý.

Je v tomto ohľade KCl kyslý alebo zásaditý?

Ióny z KCl pochádzať zo silného kyselina (HCl) a silný základňu (KOH). Preto žiadny z iónov neovplyvní kyslosť riešenia, takže KCl je neutrálna soľ. Hoci K + ionderívov zo sil základňu (KOH), Č 2 ión pochádza zo slabého kyselina (HNO2).

Je NH4Br kyslý alebo zásaditý?

Napríklad, NH4Br je soľ slabého základňu (NH3) a silný kyselina (HBr), teda soľ kyslý . Podobne je na tom NaF základné (je to soľ astrong základňu NaOH a slabý kyselina (HF). NaCl je neutrálny.

Odporúča: