Obsah:

Čo je to proces spolupráce?
Čo je to proces spolupráce?

Video: Čo je to proces spolupráce?

Video: Čo je to proces spolupráce?
Video: Spolupráce a řízení procesů pomocí M-Files 2024, Smieť
Anonim

Spolupráca je proces dvoch alebo viacerých ľudí alebo organizácií spolupracujúcich na dokončení úlohy alebo dosiahnutí cieľa. Štruktúrované metódy spolupráce podporovať introspekciu správania a komunikácie. Cieľom takýchto metód je zvýšiť úspešnosť tímov pri ich zapojení kolaboratívne riešenie problémov.

Okrem toho, čo je to proces spolupráce?

The Proces spolupráce je mimosúdne riešenie konfliktu proces v ktorej účastníci zameriavajú svoje úsilie na dosiahnutie obojstranne prijateľného riešenia. Centrálne princípy Proces spolupráce patrí: Sľub dosiahnuť riešenie bez zásahu súdu alebo hrozby zásahu súdu.

Navyše, čo je príklad spolupráce? Spolupráca na pracovisku je to, keď dvaja alebo viacerí ľudia (často skupiny) spolupracujú prostredníctvom zdieľania myšlienok a myslenia na dosiahnutie spoločného cieľa. Je to jednoducho tímová práca posunutá na vyššiu úroveň. Tímová práca je často fyzické spojenie dvoch ľudí alebo skupiny za účelom splnenia úlohy.

V súvislosti s tým, aké sú kroky procesu spolupráce?

Týchto sedem krokov vám pomôže vybudovať ten správny základ na začatie spolupráce

  1. Krok 1: Pripojte sa k skutočnému svetu.
  2. Krok dva: Pochopte, ako sa práca vykonáva.
  3. Krok 3: Navrhnite spolupracujúcu organizáciu.
  4. Krok 4: Pomáha správcom podporovať spoluprácu.
  5. Krok 5: Posilnite zamestnancov.
  6. Krok 6: Zarovnajte podporné systémy.

Čo to znamená podporovať spoluprácu?

1. Komunikujte s očakávaniami spoločnosti. Definovať rolí a zodpovedností v tíme a jasne to dajte najavo spolupráca je minimálny štandard. Všetci členovia tímu mal by porozumieť ich pozíciám a čo je požadované od nich. V kolaboratívne prostredie, každý člen tímu preberá zodpovednosť za dobré výsledky.

Odporúča: