Čo sa stane, ak do auta napustíte benzín vyššej triedy?
Čo sa stane, ak do auta napustíte benzín vyššej triedy?

Video: Čo sa stane, ak do auta napustíte benzín vyššej triedy?

Video: Čo sa stane, ak do auta napustíte benzín vyššej triedy?
Video: 4K | Omylem natankovaný Benzín do TDI | VW Touran 1.6 TDI | Makej sám_32 2024, Apríl
Anonim

Čím vyššie oktánové číslo poistného plynu nebude robiť tvoje auto rýchlejšie; v skutočnosti, the opak je možný, pretože vyššie - oktánové palivo technicky má menej energie ako nižšie oktánové palivo . To je paliva schopnosť byť viac stlačený bez predbežného zapálenia, čo vedie k väčšej sile kedy použité v the vhodný motor.

Tiež je zlé dávať prémiový plyn do bežného auta?

Použitím prémiový plyn v bežnom aute vás bude stáť drahšie takmer bez ďalších výhod. Federálna obchodná komisia tvrdí, že používanie vysoko oktánového benzínu namiesto odporúčaného neponúkne takmer žiadne výhody. Váš motor nebude fungovať lepšie ani rýchlejšie.

Niekto sa tiež môže opýtať, čo sa stane, ak do auta 87 dáte 91 plynu? Ak ty zvyčajne si naplňte nádrž 87 - oktánový benzín a vy náhodne položiť vo vyššom oktánové číslo zmes (povedzme, 91 , 92 alebo 93), nebojte sa. vy v skutočnosti vypĺňa tvoje auto alebo nákladné auto s inou zmesou plynu , čo znamená, že vo vašom motore bude horieť inak.

Následne je otázkou, čo sa stane, ak do auta dáte benzín nižšej triedy?

takže, ak dáš v nižší oktán palivo a potom choďte jazdiť tvoje auto tvrdo, stlačte the plynový pedál, môže dôjsť k silnému klepaniu a možnému poškodeniu motora.

Čo sa stane, ak do 87 áut dáte 93 plynu?

Vyššie oktánové palivo na správne spaľovanie vyžaduje viac tepla a väčšiu presnosť. Ak tvoj auto je určený na spaľovanie 87 , nebude horieť 93 správne. V extrémnych prípadoch alebo pri dlhodobom používaní nízkej oktánové číslo benzínu v týchto motoroch, ping alebo preddetonácia môcť nastať a môcť nakoniec zničí váš motor.

Odporúča: