Aký je kompromis pri použití jednoduchého stroja?
Aký je kompromis pri použití jednoduchého stroja?

Video: Aký je kompromis pri použití jednoduchého stroja?

Video: Aký je kompromis pri použití jednoduchého stroja?
Video: Релиз Java 17 и Windows 11. Платный Docker и новые MacBook от Apple [MJC News #9] 2024, Marec
Anonim

To znamená, že ak niečo posuniete na menšiu vzdialenosť, musíte vyvinúť väčšiu silu. Na druhej strane, ak chcete vyvinúť menšiu silu, musíte ho presunúť na väčšiu vzdialenosť. Toto je sila a vzdialenosť vymeniť , alebo mechanická výhoda, ktorá je spoločná pre všetkých jednoduché stroje.

Tiež sa pýtali, čo je kompromis v jednoduchých strojoch?

· The obchod - vypnuté spočíva v tom, že musíte presunúť predmet ďalej, aby ste ho zdvihli. rovnaká výška. Príklady naklonených rovín: o Rampa.

Tiež, aký je kompromis pri použití naklonenej roviny? V an naklonená rovina the obchod - vypnuté je vzdialenosť. Za účelom používať menšie úsilie použitím rampu, musíte prejsť dlhšiu vzdialenosť.

V súlade s tým, aký je obchod s pákou?

Ako všetko jednoduché stroje „Ľudia používajú fyziku pák vo svoj prospech, ale existuje kompromis v použití menšej sily-silu je potrebné použiť na väčšiu vzdialenosť.

Aký je kompromis v používaní kladky na uľahčenie zdvíhania?

The kladka systém viditeľný na obrázku 7 nemení mechanickú výhodu oproti obrázku 6, ale mení smer potrebnej sily. The obchod - vypnuté je, že množstvo potrebného lana sa zvyšuje a zvyšuje sa aj množstvo lana, ktoré musíte potiahnuť, aby ste zdvihli predmet.

Odporúča: