Ako rozdeľujete bežné monomály?
Ako rozdeľujete bežné monomály?

Video: Ako rozdeľujete bežné monomály?

Video: Ako rozdeľujete bežné monomály?
Video: AKO nebyť HANBLIVÝ ? AKO sa NEHANBIŤ ! 2024, Apríl
Anonim

Nájsť toho najväčšieho spoločný faktor (GCF) medzi monomiály , zober každého monomické a napíš, že je to hlavná faktorizácia. Potom identifikujte bežné faktory každému monomické a znásobiť ich spoločné faktory spolu. Bam! GCF!

Podobne sa ľudia pýtajú, ako sa zbavíte bežného monomického faktora?

Komu odstrániť a spoločný faktor a prepíšte polynóm ako súčin a monomiálny a ďalší polynóm: Nájdite najväčší spoločný faktor čo je celé číslo (bez premenných). Vydeľte tým všetky členy polynómu faktor , a výsledok vložte do zátvorky. Napíš faktor mimo zátvorky.

čo je polynomiálny spoločný monomický faktor? Nájdenie najväčšieho Spoločný monomický faktor A spoločný faktor môže byť číslo, premenná alebo kombinácia čísel a premenných, ktoré sa vyskytujú v každom výraze polynóm . Keď spoločný faktor je faktor z a polynóm , každý výraz vydelíte spoločný faktor.

Tiež viete, čo je to nominálny faktor?

A monomické je výraz, ktorý je súčinom konštánt a nezáporných celočíselných mocnín x, napríklad 3 x 2 3x^2 3x2. Polynóm je súčet monomiály . Môžete napísať úplnú faktorizáciu a monomické napísaním primárnej faktorizácie koeficientu a rozšírením variabilnej časti.

Čo je najväčší monomický faktor?

Ak chcete nájsť najväčší bežné faktor (GCF) medzi monomiálmi, zoberte každý monomické a napíšte, že je to prvočíslo. Potom identifikujte faktory spoločné pre každého monomické a znásobiť tie bežné faktory spolu. Bam! GCF!

Odporúča: