Aký je rozdiel medzi jediným zdrojom a jediným zdrojom?
Aký je rozdiel medzi jediným zdrojom a jediným zdrojom?

Video: Aký je rozdiel medzi jediným zdrojom a jediným zdrojom?

Video: Aký je rozdiel medzi jediným zdrojom a jediným zdrojom?
Video: 16. Aký je rozdiel medzi rozsudzovaním a odsudzovaním? - Poľsko, 07.12.2013, SK/PL 2024, Marec
Anonim

Pri nákupe jediným zdrojom prebiehať, keď iba jeden dodávateľa pre požadovanú položku je k dispozícii, zatiaľ čo s jediné získavanie zdrojov konkrétny dodávateľa je zámerne vybraný nákupnou organizáciou, aj keď sú k dispozícii iní dodávatelia (Larson a Kulchitsky, 1998; Van Weele, 2010).

Následne sa možno tiež opýtať, čo je to jeden zdroj?

JEDINÝ ZDROJ - DEFINOVANÉ Jeden zdroj je obstarávanie, v ktorom, hoci dvaja alebo viacerí predajcovia dodávajú komodity alebo služby, oddelenie si jedného vyberie z podstatných dôvodov, čím sa eliminuje súťažný ponukový proces. ' Single “znamená„ ten medzi ostatnými “.

Tiež viete, ako vyjednávate s jediným zdrojom? Tu je niekoľko stratégií na efektívnejšie vyjednávanie v scenároch jediného zdroja:

  1. Zistite, čo motivuje predajcu a urobte to obojstranne výhodným.
  2. Hľadajte malé „pridané hodnoty“, aby ste zlepšili obchod.
  3. Vytvorte odstupňované scenáre rizík/odmien pre zmluvy o úrovni služieb.
  4. Dohodnite sa na objektívnom spôsobe úpravy cien do budúcnosti.

Vzhľadom na to, čo je poskytovateľ s jedným zdrojom?

Jeden zdroj nákup sa vzťahuje na nákupy od jedného vybraného dodávateľa , aj keď existujú aj iní dodávatelia, ktorí poskytujú podobné produkty. Ak sa vaša spoločnosť rozhodne kúpiť iba počítače Dell, je to tak jediný zdroj nákup.

Aký je účel jednotného získavania zdrojov?

V dnešnej dobe jediným zdrojom je široko používaný, pretože má svoje vlastné výhody. Jediné získavanie zdrojov ponúka rôzne výhody, ako sú minimálne odchýlky v kvalite produktu alebo služby, lepšia optimalizácia dodávateľského reťazca, nižšie výrobné náklady a vytváranie lepšej hodnoty pre zákazníkov a zainteresované strany.

Odporúča: